آشنایی با نماد اسب در دفینه یابی
پش از بررسی آثار و نشانه های گنج و به خصوص نماد اسب در دفینه یابی باید به جایگاه اسب در ایران باستان بپردازیم. نام اسب در سانسکریت به صورت asva ، اوستا aspa ، فارسی باستان asa ، مادی aspa ، پهلوی asp و هزوارش برگرفته از آرامی کهن و به گونه swsya است این وامواژه از مادی به فارسی باستان رسیده است. ایرانیان از دیرباز با اسب آشنایی داشتند و در باورهای ریشهدار و زندگی روزمرۀ خود آن را چنان پذیرفته بودند که چهرههای گوناگون فرهنگ آنان با یاد اسب همراه بوده است.
اوستا یکی از منابع اصلی برای پژوهش دربارۀ جایگاه اسب در فرهنگ ایران باستان است.
نشانه اسب در گنج یابی
از دفن مردگان با اسب و یا ابزار اسب، نمونههای فراوانی در دست داریم. اشیاء به دست آمده در حفاریات لرستان، مانند لگام اسب و مجسمههای کوچک اسب، تک یا جفت، برای بستن به گردونه که همراه مردگان دفن شدهاند، تصویر خوبی از آیینهای دینی و باورهای مردم در اختیار میگذارند.این اقوام اسب را یاور مرده برای رسیدن به دنیای دیگر میپنداشتند. در این منطقه از فلات ایران، شاید به ملاحظات اقتصادی، به جای اسب نشانهای از آن مانند لگام برنزی، زیر سر مرده قرار میدادند. از این روی دهقانان یا حفارانی که به صورت غیرمجاز این لگامها را به دست میآورند، آن را زیرسری مینامند؛ نامی که امروز برای لگامهای گورها مقبولیت یافته است.
مفهوم نشانه اسب در گنج یابی
در میان هدیههایی که در سنگنگارههای تختجمشید به نمایش گذاشته شده، اسب و لباس کامل سوارکاران نیز به چشم میخورد و در سنگنگارههای تختجمشید حتى چند نفر در حال حمل نمدزین اسب، شلاق سواری و چهارپایهای که داریوش برای سوارشدن بر اسب از آن استفاده میکرده است، به تصویر کشیده شدهاند. این نگارهها بهخوبی بیانگر اهمیت اسب در زمان داریوش است.
در هنگام مواجهه با نماد اسب در دفینه یابی باید به نکات زیر توجه شود :
- اندازه تندیس اسب
- حالت بدن اسب
- نماد اسب بالدار است یا اسب عادی
- حالت سر اسب
- حالت پاهای اسب
- ایستاده بودن یا در حال حرکت بودن اسب
- جهت دید اسب
- وجود سوارکار یا عدم جود آن
- وجود زین یا عدم وجود آن
- وجود یا عدم وجود جوغن در اطراف نشان اسب
گنج نماد اسب در دفینه یابی در کجا قرار دارد
فاصله هدف می تواند با توجه به نشانه ها از زیر خود اسب (اسبی که نشسته است یا سرش را پایین آورده است یا به زیر خود نگاه می کند) تا فاصله چند صد متری در مناطق کوهستانی متغیر باشد. در حالتی که اسب یک بار را حمل کند (باری که در گاری پشت سر او قرار دارد) بدان معنی است که تپه ای در پشت اسب وجود دارد که حاوی بار شاهی است. در اطراف تپه نیز نماد هایی از ردپا، سنگ صندلی یا نمادهای دیگری دیده می شود.
نکته مهم این است که این نشان به مانند دیگر نمادهای حیوانات هست و علامت آخر نیست به جز موردهای کم که به آن نیز پرداخته خواهد شد و در صورت مشاهده باید با توجه به نماد های دیگر اطراف نماد اسب را باید خوب بررسی کرد. باید در جهت دید اسب به دنبال نمادهای دیگری بود. اگر نشان اسب در دفینه یابی دارای سوارکار باشد نشانگر وجود قبر شخصی است که پست دولتی و حکومتی ، داشته است و قبر ارزشمند میباشد.
نشانه های آخر نماد اسب در دفینه یابی
نشانه های آخر نماد اسب در دفینه یابی ، جوغن و یا کله اسب و یا جای سم اسب و گاها یک زین اسب که به شکل مکعب کوچک تراش خورده است. نماد اسب در مقیاس بسیار بزرگ که دارای سه جوغن و بیشتر باشد در زیر خود اسب است ولی برای ورود باید در مسیر نگاه اسب در فاصله کمتر از دو متری دنبال دربی در زیر زمین باشید . نشست بی دلیل زمین می تواند راه گشا باشد. نماد اسب که سر آن به سمت روبرو باشد اشاره به هدیه در فواصل دورتر دارد. فاصله ای که باید در نظر گرفت بستگی به اندازه نماد دارد. یعنی اگر نماد اسب بزرگتر از یک متر است باید تا سی متر را در نظر بگیرید اگر کوچکتر از نیم متر است باید تا پانزده متر را لحاظ کنید.
برای مشاوره رایگان در مورد آثار و علائم گنج و دفینه یابی خرید گنج یاب
با کارشناسان شر کت پویان فلزیاب در تماس باشید
۰۹۱۹۸۱۶۶۵۹۳
۰۹۳۵۶۸۰۵۴۵۴